Nalezená čubina labradora popř mix (Přeloučsko) – 23.12.2022

Ačkoliv je období svátků a blížícího se konce roku obracím se na Vás všechny s PROSBOU o POMOC a spolupráci ohledně nalezené mladé čubinky labradora (možná spíše její mix se zlatým retrívrem), která v pátek 23.12.2022 dorazila po silnici od Benešovic do Přelouče kolem 14 hod. Dle získané info však měla být zahlédnuta již ve 13:15 hod jak běží po silnici od Tupes směr Mokošín (kde pravděpodobně odbočila směr na Benešovice) Čubina je čipovaná, ale bohužel klasicky – čip není registrovaný, tudíž touto formou majitel nedohledatelný. V evidenci Přeloučských veterinářů bohužel rovněž není, nevím, jak a kde nahlašují majitelé čipy na OU.
Neb se jedná o většího hafana, tak pro něj uběhnout třeba 20 km není žádný problém.
PROSÍM Vás tedy o spolupráci a to formou vyhlášení nálezu čubinky u Vás v obci rozhlasem, umístěním alespoň přiloženého plakátku na Vašich stránkách či FCB stránkách a vytištěním a vyvěšením přiloženého plakátku u Vás v obci popř. pod Vás spadající obce na frekventovaných místech, aby se info dostala i k co nejvíce lidem, kteří na internet nechodí. Třeba by jí někdo mohl poznat.

Je možné, že jí měl někdo jenom na hlídání v např. v době dovolené svých dětí či naopak a ona v touze hledat páníka mu utekla. Tudíž jí jako „místní“ neznáte. Měla na pacině škrábnutí, pravděpodobně od plotu, když utekla. Typovala bych, že by mohla být od mladších lidí (možná i z nějaké novostavby), pravděpodobně prodělala i výcvik, je poslušná, reaguje na povely, miluje aportování, jízdu autem atd. tj. že majitel se jí asi dost věnoval. Z tohoto důvodu si nemyslím, že by byla vyhozena.

PROSÍM proto, POMOZTE nám dohledat páníky!

Lenka Rutová – Přelouč

mobil: 607 75 11 62
e-mail: rutolena@centrum.cz

https://obechorusice.cz/wp-content/uploads/2022/12/13.-ELIS-25.12.2022.jpg