Koně na Kačině

Dobrý den,
ráda bych Vás pozvala na naše připravované akce. Podzim na Kačině vždy hraje všemi barvami, proto patří říjnové akce k těm neoblíbenějším.  5 října nás na Kačině čekají Koně na Kačině.
Akce, na které nebudou chybět ukázky jezdeckého umění, veteráni, Hubertova jízda i další zajímavý program.
Po celý den si tu užijí zábavu děti i dospělí.
O 14 dní později proběhne slavnostní zakončení návštěvnické sezóny: Zámecké čajování. V hlavní roli budou léčivé brambory, čaje i mistři s klikou. Akce je situovaná do interiéru zámku.
V listopadu si od akcí odpočineme a v prosinci se opět uvidíme na zimních prohlídkách a akci Advent na Kačině.
Na všechny naše akce jste srdečně zváni.
S pozdravem
Lucie Bednárková
marketing NZM Kačina

Festival DH Čáslav

Dobrý den,

zasíláme Vám pozvánku na již 7. ročník festivalu DH v Čáslavi. Festival se koná dne 20.10.2024 od 16 hodin v Dusíkově divadle v Čáslavi. Na festivalu vystoupí Pepíno Matura (znáte z TV Šlágr) se svým akordeónem, Muzikanti Ladislava Prudíka a na závěr, jak již je dobrým zvykem domácí Věnovanka. 
 
Vstupenky na akci je možné rezervovat nebo zakoupit zde: Vstupenky na festival dechových hudeb

Kačina s baterkami

Dobrý den,
ráda bych Vás pozvala na letní akci Kačina s baterkami.
Na sobotu 24. 8. jsme pro návštěvníky připravili 3 zážitkové trasy.
Zcela výjimečně si mohou zhasnutý zámek projít s baterkou v ruce.
A aby to byl opravdu zážitek, tak na každé prohlídce čeká návštěvníky překvapení.
KAČINA S BATERKAMI
to je akce, která Vás zavede do zámku po setmění
  • sobota 24.8.2024, 20:00 – 24:00 hod.
    Posvítíme si na:
13 chotkovských komnat (reprezentativní prostory zámku, jak je ještě neznáte)
Projděte si zámecké komnaty po setmění s baterkou v ruce. Tajuplná prohlídka zhasnutým zámkem je skvělým letním zážitkem.
Navštivte s námi místa, kterými prošli Jean Reno, Jeremy Irons, Keanu Reeves, Anna Geislerová, Tereza Ramba, Ondřej Sokol a mnoho dalších. Někdy je Kačina ve filmu skoro skrytá, někdy září jako drahokam. Poznejte na speciální noční prohlídce knihovny její „filmový“ příběh.
Tajemství kačinského sklepení (co ukrývá hospodářské zázemí zámku?)
Co ukrývá zámecké sklepení? Vydejte se na dobrodružnou výpravu s baterkou v ruce. Pokud budete mít štěstí potkáte tu vodníka, bílou paní, čerta, čarodějnici nebo pindruše. Prohlídka je vhodná pro děti.
Návštěvníci se vstupenkou na noční prohlídku mají vstup do výstavního patra ZDARMA, rovněž se mohou setkat se zámeckým zahradníkem. Na vybrané prohlídkové časy je možné zakoupit vstupné on-line. Vyhnete se čekání u pokladny a máte jistotu, že vám prohlídka neuteče. Klikněte na vybranou prohlídku.
 Těšíme se na Vás a nezapomeňte baterku.
S pozdravem
Lucie Bednárková
marketing NZM Kačina

Pozvánka do Zdechovic na Zdechovický festival

V Penzionu T se v pátek 2.srpna uskuteční představení divadelní společnosti SPOLEČNOST BLOUMAJÍCÍ VEŘEJNOSTI ve hře: ZÁBLESK. POZOR ZMĚNA: představení začne o jednu hodinu dříve, to znamená, že začátek bude v 19:30hodin.

Obec Zdechovice si Vás dovoluje pozvat v sobotu 3.8.2024 se zahájením ve 14 hodin na tradiční akci: multižánrový rodinný ZDECHOVICKÝ FESTIVAL. Těšit se můžete na akrobata a žonglera, divadlo Klubu důchodců Zdechovice, dětské divadlo MIKROTEATRO, koloběžky a šlapací káry, dřevořezbáře a další. Vystoupí kapely: Pískomil se vrací, Acoustic band, Riziko s překvapením: Radkou Sotonovou, Circus Brothers, Jahody.

U příležitosti Zdechovického festivalu  Ateliér Josef Dvořáček od 13:00 do 18:00 hodin na faře Zdechovice č.p. 8 pořádá výstavu obrazů s komentovanou prohlídkou.“

Pozvánka na koncert a akci Zapomenutá řemesl

Dobrý den,
rádi bychom Vás touto cestou pozvali na koncert Rotterdamského studentského symfonického orchestru, který pro Vás vystoupí zcela zdarma 16.07.2024 od 15:30. Koncert se koná na zámeckých schodech.  V romantickém prostředí zámeckého parku s kulisou klasicistního zámku zazní hudba známých českých skladatelů, jako je Bedřich Smetana nebo Antonín Dvořák.
Za pozvání také stojí akce, která se snaží připomenout dnes již zapomenutá řemesla. Poslední červencovou sobotu se tu koná akce Zapomenutá řemesla. Sjedou se k nám přadleny a řemeslníci z různých koutů naší domoviny. Návštěvníci mohou řemeslníky sledovat při práci a některé činnosti si mohou i vyzkoušet.
Kačinské léto je plné různých pohádek, koncertů, divadel, speciálních prohlídek i akcí. Jejich výčet je velký, v příloze naleznete podrobnější informace. Pak už jen stačí si z pestré nabídky vybrat a zavítat na náš zámek.
Děkujeme Vám za přízeň. Přejeme Vám krásné léto.
S pozdravem
Lucie Bednárková
marketing NZM Kačina

Výlet do Rodinného pivovaru Bernard

Vážená paní,

vážený pane,

dovolte, abych Vám dala tip na akci, výlet, který byste mohli ocenit Vy i vaši spoluobčané a kolegové.

Otevřeli jsme Návštěvnické centrum Rodinného pivovaru Bernard. Jako jedni z mála vás vezmeme do reálného provozu pivovaru, působivým způsobem přiblížíme náš příběh, projdete si atraktivní expozici, ochutnáte u nás čerstvé, perfektně ošetřené pivo a k němu něco z pivovarské kuchyně. Jako bonus můžete vystoupat na rozhlednu vybudovanou kolem funkčního komína pivovaru. Dobře se pobavíte a spoustu užitečných věcí se dozvíte i při škole čepování piva. Rádi Vám připravíme program na míru.

Můžeme být výchozím bodem vašich dalších výletů, ať už se vydáte poznávat naše město Humpolec, zřícenu hradu Orlík, nedalekou Haškovu Lipnici nebo další atraktivní místa a půvabná zákoutí Kraje Vysočina.

Najdete nás v Humpolci, uprostřed republiky, na půli cesty mezi Prahou a Brnem v těsné blízkosti dálnice D1.

Přijeďte se podívat, jak vaříme pivo v Rodinném pivovaru Bernard. Jdeme vlastní cestou.

Veškeré dotazy s Vámi ráda vyřídím na níže uvedených kontaktech.

Hezký den a dej Bůh štěstí!

Marie Beranová

koordinátorka akcí

Rodinný pivovar BERNARD

Návštěvnické centrum

Jihlavská 1820 | 396 01 Humpolec
mobil: +420 705 856 403 | e-mail: marie.beranova@bernard.cz
web: www.navstivtebernard.cz | FB: www.facebook.com/NavstevnickeCentrumBernard

NC_Bernard_info_ letak

Koncert Prague Summer Nights a písničkář Michal Horák pro charitu

Vážení a milí příznivci a podporovatelé kutnohorské charity.
Prázdninový čas a letní dovolené se blíží stejně jako konec června a vysvědčení našich ratolestí. Rádi bychom Vás tento čtvrtek pozvali ještě na jeden koncert, který je jediným koncertem festivalu Prague Summer Nights v Kutné Hoře. Uskuteční se 27. června v sedlecké katedrále. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek podpoří naši Občanskou poradnu, na kterou se obrací stále více jednotlivců z Kutné Hory a okolí.
Kutnohorská charita slaví v letošním roce 30 let od svého vzniku. 30 let pomáháme lidem, 30 let vytváříme společenství. Na podzim proběhnou v měsíci září a říjnu naše oslavy, o kterých Vás budeme ještě informovat.
Ale na jeden koncert bychom rádi upozornili dopředu. 27. září v refektáři Philip Morris ČR Vás zveme na koncert píničkáře Michala Horáka pro charitu. Koncert je benefiční a je součástí koncertního turné Michala Horáka. Na tento koncert je možné zakoupit již teď vstupenky v IC na Palackého náměstí – Sankturinovský dům. Výtěžek podpoří naše Dobrovolnické centrum.

Pozvánka na XL. Slavnosti lesního rohu 2024

Vážení spoluobčané, přijměte srdečné pozvání nejen na jedinečné vystoupení jednoho z nejlepších českých hornistů, který odložil turné po Japonsku, aby mohl koncertovat na našich jubilejních 40. Slavnostech lesního rohu, Radka Baboráka. 22. června 2024 si proto zarezervujte místo v kalendáři a nenechte si ujít skvělý den, neboť nás čeká v rámci 40. Slavností lesního rohu krásný koncertní program, slavnostní mše, křest knihy Žehušice včera a dnes, prohlídka obory i představení žijícího potomka našeho světově proslulého rodáka J.V. Sticha – Punta.

S pozdravem

Gabriela Vondrysová

účetní městyse Žehušice

účetní MŠ Žehušice