Zažijte Velikonoce na Kačině

Dobrý den,

již tento víkend začíná velikonoční program na zámku Kačina. Těšit se můžete na tradiční výzdobu či velikonoční prohlídky zámku. Připraveny jsou také Velikonoční hry v zámeckém parku, při kterých se určitě nudit nebudete.

Velikonoce patří k nejvýznamnějším církevním svátkům. Váže se k nim celá řada tradic. Zejména pomlázka, koleda nebo barvení vajec, patří k těm, které si nenechají ujít i lidé nevěřící.

Velikonoce na zámku Kačina v letošním roce zpestří rodinná hra v parku a výstava tradičních velikonočních symbolů. O těch se návštěvníci dozví při prohlídce zámeckých interiérů. Bude možné vidět některé předměty ze sbírek NZM (např. řehtačky) a poslechnout si zajímavosti o velikonočních pokrmech a tradicích. Během prohlídky si návštěvníci poslechnou, jak Velikonoce na Kačině trávila rodina Chotků.

Lákadlem pro rodiny s dětmi bude rodinná hra – Hledání obřích vajíček, do které se mohou zapojit všechny věkové kategorie. Na hlavním vchodě zámku bude k vyzvednutí mapka s plánkem umístění vajec v parku. Do mapky si zaznamenají jména nebo obrázky vajec, která naleznou při procházce. Pokud najdou všechny, mohou si dojít do pokladny zámku pro sladkou odměnu. Po loňském nadšení návštěvníků z hledání vajec jsme venkovní hru rozšířili o KAČINSKOU VELIKONOČNÍ STEZKU, která bude také umístěna v parku. Obě hry jsou nenáročné, stačí k nim jen dobrá nálada a tužka na psaní.

Otevřeno máme:

23. – 24. 3. 2024, 28.3. – 1.4. 2024, 6.4. – 7.4. 2024, vždy 10 – 17 hodin.

Ples Mikroregionu Čáslavsko 1. 3. 2024

Dobrý den všem,

mikroregion opět pořádá ples, a to v pátek 1. března 2024.
Pro obce nabízíme možnost rezervace stolů za zvýhodněnou cenu – rezervace celého stolu o 12 místech za cenu 10 míst, tj. 3.500 Kč. Platba je možná na fakturu.
V případě zájmu o rezervaci stolu se prosím ozvěte nejpozději do 9. 2. 2024. 
Uvítáme také zveřejnění plakátu ve Vaší obci.

Zapomenutá řemesla na Kačině

V sobotu 29. července čekají na návštěvníky areálu Kačina ukázky řemesel a předení, řemeslný trh, povídání o bylinkách se zámeckým zahradníkem, dílničky pro děti nebo výstava Řemesla našich předků. Akce nazvaná Kočovná a jiná zapomenutá řemesla – Přadleny na Kačině se koná od 9 do 17 hodin.
230719 NZM Kačina Zapomenutá řemesla

Noční Kačina

Dobrý den,
zažít Kačinu v noci je vždy zážitek. Tuto sobotu se na zámku odehrává NočníKačina. Jedná se o akci plnou zážitků. Pro děti jsou připraveny různé stezky, živí netopýři. Dospělí návštěvníci jistě ocení divadelní představení a zajímavou audiovizuální show, která bude promítána na fasádu zámku.
Děti, které přijdou v kostýmu netopýra mají vstupné zdarma.
Další informace naleznete v příloze.
Za případné sdílení či vyhlášení rozhlasem moc děkujem.
Hezký den z Kačiny.