Ples Mikroregionu Čáslavsko 1. 3. 2024

Dobrý den všem,

mikroregion opět pořádá ples, a to v pátek 1. března 2024.
Pro obce nabízíme možnost rezervace stolů za zvýhodněnou cenu – rezervace celého stolu o 12 místech za cenu 10 míst, tj. 3.500 Kč. Platba je možná na fakturu.
V případě zájmu o rezervaci stolu se prosím ozvěte nejpozději do 9. 2. 2024. 
Uvítáme také zveřejnění plakátu ve Vaší obci.

Zapomenutá řemesla na Kačině

V sobotu 29. července čekají na návštěvníky areálu Kačina ukázky řemesel a předení, řemeslný trh, povídání o bylinkách se zámeckým zahradníkem, dílničky pro děti nebo výstava Řemesla našich předků. Akce nazvaná Kočovná a jiná zapomenutá řemesla – Přadleny na Kačině se koná od 9 do 17 hodin.
230719 NZM Kačina Zapomenutá řemesla

Noční Kačina

Dobrý den,
zažít Kačinu v noci je vždy zážitek. Tuto sobotu se na zámku odehrává NočníKačina. Jedná se o akci plnou zážitků. Pro děti jsou připraveny různé stezky, živí netopýři. Dospělí návštěvníci jistě ocení divadelní představení a zajímavou audiovizuální show, která bude promítána na fasádu zámku.
Děti, které přijdou v kostýmu netopýra mají vstupné zdarma.
Další informace naleznete v příloze.
Za případné sdílení či vyhlášení rozhlasem moc děkujem.
Hezký den z Kačiny.

Květnové akce na zámku Kačina

  • Exkluzivní VIP prohlídka s ředitelem – Tajemství Kačiny 

    18. května 2023 od 16 hodin 

V rámci Mezinárodního dne muzeí a dvousetletého výročí Kačiny nabízíme speciální prohlídku: Tajemství Kačiny. Ta se uskuteční dne 18. 5. 2023 od 16:00 a povede ji ředitel NZM Kačina PhDr. Pavel Douša, Ph.D. 

Účastníci této exkluzivní prohlídky se budou moci podívat na nepřístupná místa, nahlédnout do knih Chotkovské knihovny a v rámci speciálního pohoštění se dozví o tajemstvích, které Kačina skrývá. Vstupenky jsou na rozdíl od délky prohlídky omezeny. 

NočníKačina 

Sobota 27.5.2023 19–23 hodin

  • Vstupte do světa tajemných nočních tvorů  

  • Audiovizuální projekce na zámku Kačina Netopýří noc 

  • Živé netopýry a povídání o nich nám představí ZO ČSOP Nyctalus- Netopýři v kapli

  • Stezka za hledáním kačinských strašidel 

  • Zámecká oranžerie v noci 

  • Divadení představení PoŠum

  • Prohlídky interiérů

Pozvánka na Kačinu

Dobrý den,
ráda bych Vás pozvala na zámek Kačina na akce Velikonoce na Kačině a Kačinu dokořán.

Tematické prohlídky s průvodcem, rodinná hra i výstava tradičních symbolů, to je letošní program Velikonoc na Kačině.  Začínají již 6. dubna, na sobotu 15. dubna je připravena speciální prohlídková akce Kačina dokořán, která je zaměřena za krásu zámeckých interiérů.

Velikonoční prohlídky probíhají v termínech 6.–10. dubna a 15.–16. dubna od 9 do 17 hodin. V exteriéru zámku je připravena rodinná hra Hledání obřích vajíček. 

Krásu zámeckých interiérů poodkryje v sobotu 15. dubna akce Kačina dokořán. Během třech rozšířených prohlídek návštěvníci zavítají do míst, která nejsou běžně přístupná. S odborníky poodhalí taje zámeckých interiérů.

Rozšířené speciální prohlídky je možné navštívit v časech 10:00–11:30, 13:00–14:30, 15:00–16:30 hodin Vstupenky na prohlídky je možné zakoupit on-line i na místě. Kapacita prohlídek je omezená. 

V příloze zasílám podrobnější informace. Za případné zveřejnění či vyvěšení plakátu budeme moc rádi.

Hezký den z Kačiny

Lucie Bednárková
230404 NZM Kačina Velikonoce (1)